Camelia Spataru

Speaker & Senior Trainer

 

 

 

       

Camelia Spataru, cunoscut jurnalist, moderator TV, consultant politic și consultant media și PR, este unul din cei mai apreciaţi specialişti în comunicare, media și PR din România.
Camelia are o experienţă de aproape 22 de ani în presă şi peste 7 ani în comunicare şi PR. A lucrat la o cunoscută agenţie de presă, fiind reporter politic, apoi, timp de 12 ani a lucrat într-una dintre cele mai importante televiziuni private din România, fiind corespondent politic şi timp de 9 ani şef departament politic, iar în 2006 a fost coresponent de presă la Bruxelles, la instituţiile europene.
În plus, Camelia a fost şi este moderator de emisiuni politice şi economice.
A renunţat la jurnalism pentru a fi timp de 2 ani purtător de cuvânt al primului-ministru şi al Guvernului României. În alegerile electorale prezidenţiale din 2009 a condus Campania de comunicare a unuia dintre cele mai importante partide de pe scena politică.
Camelia Spătaru a fost şi este trainer media pentru numeroşi oameni politici din ţară, dar şi pentru oameni din mediul de business.
Din poziţia de vicepreşedinte al unei mari companii de organizări de evenimente, Camelia a organizat câteva evenimente de high level, cu participare naţională şi internaţională, cu ecou în rândul specialiştilor şi mass media.
Camelia a beneficiat de-a lungul anilor de training-uri şi burse internaţionale şi a participat la numeroase seminarii şi conferinţe internaţionale în ţară şi în întreaga lume. Este şi cetăţean de onoare al statului american Nebraska şi al oraşului Lincoln. A făcut parte doi ani la rând din juriul European Excellence Awards, cel mai „râvnit” premiu de către marile firme europene pentru activitatea de PR.
Datorită experienţei sale, Camelia are o înţelegere clară a relaţiilor publice şi a conceptelor de comunicare, precum şi a tehnicilor prin prelegeri, prezentări studiu de caz, discuţii şi exerciţii de grup, dar este, totodată şi un bun specialist în managementul situaţiilor de criză.
În plus, este şi vice-preşedintele Asociaţiei Române de Relaţii Publice (ARRP), iar experienţa practică o recomandă pentru orice program de training în domeniul PR, Public Speaking, Presentation Skills şi comunicare.